PRETRAGA

ĐURIĆ I ZARIF O SITUACIJI NA KOSOVU

 • b.antic
 • 17/08/2015 14:04
 • Pregleda: 387
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/djuric_i_zarif_o_situaciji_na_kosovu/7120
 • BEOGRAD, 17. avgust - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa  šefom Unimka Faridom Zarifom o aktuelnoj političko – bezbednosnoj situaciji na KiM.

  Tom prilikom direktor Đurić istakao je da ključni interesi Republike Srbije nastavljaju da budu stabilnost u Pokrajini i normalizacija odnosa Beograda i Prištine, kao i poboljšanje položaja srpske zajednice na KiM.

  Takođe, Đurić je informisao Farida Zarifa o nastavku političkog dijaloga u Briselu, koji su najavljeni za 25. avgust, i naglasio važnost punog sprovođenja Prvog briselskog sporazuma i uspostavljanja Zajednice srpskih opština.   

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju upoznao je šefa Unmika i sa stavom Beograda protiv zahteva samoproglašene kosovske države za članstvo u Unesku. Sagovornici su, takođe, izrazili zadovoljstvo činjenicom da je nacrt zakona o kulturnoj baštini povučen iz skupštinske procedure u Prištini.  

  Farid Zarif, kome je ovo bila oproštajna poseta s obzirom da mu ističe mandat na KiM, izrazio je zadovoljstvo što su vlasti u Beogradu i Prištini okrenute poboljšanju ekonomske situacije na KiM, stanju u oblasti ljudskih prava i borbi protiv korupcije.

  Đurić je Faridu Zarifu zahvalio na konstruktivnoj saradnji tokom njegovog mandata na mestu Specijalnog predstavnika GSUN i šefa UNMIK-a i tom prilikom mu poklonio ekskluzivnu monografiju na engleskom jeziku „Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije“ kaže se u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.
   


  PULS NARODA