1. 3. 2017.

PRETRAGA

ĐURIĆ: SRBIJA NE ODUSTAJE OD BORBE ZA PRAVDU

 • Desk
 • 17/02/2017 15:40
 • Pregleda: 46
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/djuric:_srbija_ne_odustaje_od_borbe_za_pravdu/13586
 • BEOGRAD, 17.februar - Srbija se 17. februara sa pijetetom seća zločina koji su od 1998. godine počinjeni na Kosovu i Metohiji, rekao je direktor vladine kancelarije za KiM Marko Đurić.

  Srbija neće odustati od toga da krivci za zločine na Kosovu i Metohiji budu izvedeni pred lice pravde, poručio je  Đurić na tribini "Gde su kosmetske žrtve".

  Na tribini održanoj u prostorijama Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, Đurić je rekao da se Srbija 17. februara sa pijetetom seća zločina koji su od 1998. godine počinjeni na Kosovu i Metohiji.

  Današnji datum je, kaže Đurić, datum koji zauvek podseća na ljude koji su na Kosovu ubijeni samo zato što su Srbi, koji su po jeziku, govoru, po poreklu, zbog onoga što nose u srcu i duši nisu bili deo separističkog projekta tzv. nezavisnog Kosova", rekao je Đurić. On je podvukao da Srbija podržava akcije Udruženja i da će ih ubuduće podržavati.

  U ime patrijarha, skupu je prisustvovao arhijerejski namesnik beogradski Vladimir Vukašinović koji je preneo blagoslov patrijarha Irineja i njegove molitve. Kako je rekao, srpski narod mora biti uporan ako želi da dobije bitku.

  "Oni koji su ovo radili, koji su počinili zločine, imaju samo jednu kartu, ta karta je da ćete vi posustati, da ćete se umoriti, da ćete reći ne možemo više ako ne posustanete, kad tad ovo mora da izađe na pravdu, na videlo", napomenuo je namesnik beogradski Vladimir Vukašinović.

  U Sobi nestalih na Kosovu i Metohiji nalazi se više od 2.500 fotografija civilnih žrtava svih nacionalnosti.

  Članovi porodica žrtava, koji su govorili na tribini, zahtevaju, pored ostalog donošenje Zakona o pravima porodica civilnih predratnih, ratnih i posleratnih žrtava, te da se u Pionirskom parku podigne spomenik srpskim žrtvama "Od Košara do Horgoša".Izvor: Tanjug

   


  REDAKCIJA: RTV Puls zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo na skraćivanje komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, ne objavljujemo.

  Komentari

  Vaš komentar je poslat!

  Komentari posetilaca

  Buljko 17/02/2017 16:00

  Djuricu pozdravio te Vacic-tvoj bivsi savetnik i reko ti da manje lazes jer ste Kosovo vi dobrovoljno predali siptarima,vi iz SNS sekte a sad zamlacujete narod a zabole ve k.....za kosovo i srbe.

  PULS NARODA