PRETRAGA

ĐURIĆ: SRBIJA ĆE NASTAVITI DA POMAŽE SVOM NARODU NA KOSOVU

 • Desk
 • 20/03/2017 15:13
 • Pregleda: 130
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/djuric:_srbija_ce_nastaviti_da_pomaze_svom_narodu_na_kosovu_/13983
 • BEOGRAD, 20. mart - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je danas grupu studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, koje je upoznao sa radom i nadležnostima Kancelarije, kao i funkcionisanjem institucionalnog sistema Republike Srbije u južnoj pokrajini.

  Đurić je tom prilikom istakao da će država Srbija po svaku cenu očuvati svoje institucije na Kosovu i Metohiji i nastaviti da finansijski pomaže srpskom narodu u pokrajini, čiji opstanak u velikoj meri zavisi od te vrste pomoći, navedeno je u saopštenju.

  Studenti su u otvorenom razgovoru od direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobili informacije o dijalogu Beograda i Prištine, i uvid u načine na koji Priština opstruira sprovođenje sporazuma važnih sa srpski narod u pokrajini.

  Izrazivši zadovoljstvo zbog činjenice da mladi akademci u centralnoj Srbiji pokazuju veliko interesovanje za politiku Srbije i položaj srpskog naroda, Đurić je objasnio da je veoma važno da što veći broj ljudi u centralnoj Srbiji bude detaljno upoznat sa političkim dešavanjima u pokrajini.

  Đurić je pozvao studente Fakulteta političkih nauka da posete Kosovo i Metohiju, ponudivši im svu potrebnu logističku i drugu podršku Kancelarije za KiM. Izvor: Saopštenje


  PULS NARODA