28. 5. 2017.

PRETRAGA

ĐURIĆ: SRBIJA ĆE NASTAVITI DA POMAŽE SVOM NARODU NA KOSOVU

 • Desk
 • 20/03/2017 15:13
 • Pregleda: 68
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/djuric:_srbija_ce_nastaviti_da_pomaze_svom_narodu_na_kosovu_/13983
 • BEOGRAD, 20. mart - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je danas grupu studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, koje je upoznao sa radom i nadležnostima Kancelarije, kao i funkcionisanjem institucionalnog sistema Republike Srbije u južnoj pokrajini.

  Đurić je tom prilikom istakao da će država Srbija po svaku cenu očuvati svoje institucije na Kosovu i Metohiji i nastaviti da finansijski pomaže srpskom narodu u pokrajini, čiji opstanak u velikoj meri zavisi od te vrste pomoći, navedeno je u saopštenju.

  Studenti su u otvorenom razgovoru od direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobili informacije o dijalogu Beograda i Prištine, i uvid u načine na koji Priština opstruira sprovođenje sporazuma važnih sa srpski narod u pokrajini.

  Izrazivši zadovoljstvo zbog činjenice da mladi akademci u centralnoj Srbiji pokazuju veliko interesovanje za politiku Srbije i položaj srpskog naroda, Đurić je objasnio da je veoma važno da što veći broj ljudi u centralnoj Srbiji bude detaljno upoznat sa političkim dešavanjima u pokrajini.

  Đurić je pozvao studente Fakulteta političkih nauka da posete Kosovo i Metohiju, ponudivši im svu potrebnu logističku i drugu podršku Kancelarije za KiM. Izvor: Saopštenje


  OBAVEŠTENJE: Obaveštavamo posetioce veb sajta www.rtvpuls.com da opcija POŠALJI KOMENTAR uz objavljenu vest neće biti dostupna do kraja kampanje za izbore za predsednika Srbije. Hvala na razumevanju. Redakcija RTV Puls.

  PULS NARODA