1. 5. 2017.

PRETRAGA

DIJALOG PRIŠTINE I BEOGRADA MORA DA SE NASTAVI

 • internet
 • 17/02/2017 12:21
 • Pregleda: 53
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/dijalog_pristine_i_beograda_mora_da_se_nastavi/13582
 • PRIŠTINA, 17. februar - Američki ambasador u Prištini Greg Delavi izjavio je danas da dijalog Beograda i Prištine mora da se nastavi, te da dosad postignuti sporazumi predstavljaju konkretan dokaz napretka u tom procesu.
   
  "Želeo bih da napravim jednu analogiju. Ako živite u kući u komšiluku gde se ne slažete sa susedom, sigurno možete da se preselite u drugu kuću. Ali države to ne mogu", rekao je Delavi za prištinski list Koha.
   
  On je ocenio da je veoma važno da Beograd i Priština nastave dijalog, jer je on dao konkretne rezultate, kao i da poboljšavaju svoje odnose, a to će im pomoći u evropskim integracijama kao i u popravljanju uslova života svojih građana.
   
  Delavi je rekao da će SAD nastaviti da podržava Balkan, a naročito Kosovo, bez obzira na promenu u Beloj kući,istakavši da je američka politika poslednjih nekoliko decenija bila "veoma dosledna".
   
  "Nisam video naznake da će se to promeniti", rekao je Dalavi dodavši da je dosad samo nekoliko ljudi u novoj administraciji a da će se tek videti ko će biti imenovan na drugom nivou zvaničnika administracije.
   
  "Manje više sledimo istu politiku kao i ranije. SAD će nastaviti da podržavaju nezavisnost i rast Kosova i njegovu integraciju u evropske strukture", zaključio je Delavi.
   
  Izvor: Tanjug
   


  OBAVEŠTENJE: Obaveštavamo posetioce veb sajta www.rtvpuls.com da opcija POŠALJI KOMENTAR uz objavljenu vest neće biti dostupna do kraja kampanje za izbore za predsednika Srbije. Hvala na razumevanju. Redakcija RTV Puls.

  PULS NARODA