1. 3. 2017.

PRETRAGA

DIJALOG PRIŠTINE I BEOGRADA MORA DA SE NASTAVI

 • internet
 • 17/02/2017 12:21
 • Pregleda: 40
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/dijalog_pristine_i_beograda_mora_da_se_nastavi/13582
 • PRIŠTINA, 17. februar - Američki ambasador u Prištini Greg Delavi izjavio je danas da dijalog Beograda i Prištine mora da se nastavi, te da dosad postignuti sporazumi predstavljaju konkretan dokaz napretka u tom procesu.
   
  "Želeo bih da napravim jednu analogiju. Ako živite u kući u komšiluku gde se ne slažete sa susedom, sigurno možete da se preselite u drugu kuću. Ali države to ne mogu", rekao je Delavi za prištinski list Koha.
   
  On je ocenio da je veoma važno da Beograd i Priština nastave dijalog, jer je on dao konkretne rezultate, kao i da poboljšavaju svoje odnose, a to će im pomoći u evropskim integracijama kao i u popravljanju uslova života svojih građana.
   
  Delavi je rekao da će SAD nastaviti da podržava Balkan, a naročito Kosovo, bez obzira na promenu u Beloj kući,istakavši da je američka politika poslednjih nekoliko decenija bila "veoma dosledna".
   
  "Nisam video naznake da će se to promeniti", rekao je Dalavi dodavši da je dosad samo nekoliko ljudi u novoj administraciji a da će se tek videti ko će biti imenovan na drugom nivou zvaničnika administracije.
   
  "Manje više sledimo istu politiku kao i ranije. SAD će nastaviti da podržavaju nezavisnost i rast Kosova i njegovu integraciju u evropske strukture", zaključio je Delavi.
   
  Izvor: Tanjug
   


  REDAKCIJA: RTV Puls zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo na skraćivanje komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, ne objavljujemo.

  Komentari

  Vaš komentar je poslat!

  Komentari posetilaca

  Vlastica 18/02/2017 08:13

  Gdegod ste vi Amerikanci i Englezi sadili vasu ,,politiku,,nicao je rat.Na Kosovu i Metohiji toliko gajite koze da nam gora ostaje bez lisca i bez kiseonika.Ubijate neduzan narod i ,,miroljubivo,, trujete vasim bombama decu u utrobi majki.Vi ste obicni prokletnici dovodite svet na ivici trec svatskog rata a stalno pricate o miru.Proterali ste sve Srbe sa Kosova i Metohije i opet pricate o razgovorima do predaje Kosova kozarima i kriminalcima koji ne mogu da kupe od Srba priznanje.Prokletnici skolovali sve vrste terorizma i uzivali u njemu, sada kad vam se terorizam vraca hocete zicu i zidove.

  PULS NARODA