PRETRAGA

DECA SA KIM U POSETI REPUBLICI SRPSKOJ

 • b.antic
 • 17/08/2015 19:35
 • Pregleda: 645
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/deca_sa_kim_u_poseti_republici_srpskoj/7124
 • GRAČANICA, 17.avgust - Deca sa Kosova i Metohije boraviće od 22. avgusta u sedmodnevnoj poseti Republici Srpskoj, a tom prilikom će biti smešteni u više gradova.
  Ukupan broj dece koja putuju je 300, uzrasta od 10 do 15 godina iz Gnjilana, Štrpca, Goraždevca, Šilova, Lepine i Lipljana. Iz opštine Gračanica otići će deca iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Lepine sa isturenim odeljenjima Skulanevo, Radevo i Batuse, zatim deca iz Donje Gušterice i deca iz Osnovne škole „Braća Aksić“ u Lipljanu.

  Deca iz Lipljana biće smeštena u Šamcu, a deca iz Lepine i Donje Gušterice u Gradišci. Kolašin prevoz iz Zubinog Potoka će prevoziti decu.

  Deca sa Kosova i Metohije otići će u pratnji nastavnika iz osnovnih škola koje pohađaju, a biće smešteni u porodicama svojih vršnjaka u Prijedoru, Laktašima, Gradišci, Šamcu, Bijeljini i Gacku. Deca će boraviti u Republici Srpskoj do 29. avgusta.

  Ovo je četvrta godina zaredom kako se organizuje odlazak dece sa Kosova i Metohije u Republiku Srpsku.

  Projekat su podržale lokalne zajednice iz Srpske, Odbor Vlade Srbije za regionalnu saradnju Srba u regionu, Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi RS, Šume Srpske, Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, saopšteno je službi za informisanje Opštine Gračanica.

  Organizator ove posete je banjalučki Odbor za pomoć Srbima sa Kosova. Izvor: Radio Gračanica


  PULS NARODA