PRETRAGA

DA LI HAG STEŽE OBRUČ OKO TAČIJA

 • b.antic
 • 09/11/2019 09:04
 • Pregleda: 105
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/da_li_hag_steze_obruc_oko_tacija/25831
 • BEOGRAD, 09.novembar - Lista komandanata  OVK koje je na saslušanje pozvalo Specijalno tužilaštvo u Hagu sve više se širi, u jeku formiranja nove vlade Kosova, a polako se steže obruč i oko predsednika prištinskih institucija Hašima Tačija, bivšeg komandanta ozloglašene Dreničke grupe OVK, prenosi Tanjug pisanje dnevnog lista "Politika".

  List podseća da se već duga lista bivših pripadnika ili osoba povezanih sa OVK koje je pozvao Specijalni sud pre dva dana proširila za još dva imena, tako da su sada na njoj bivši predsednik parlamenta u Prištini Kadri Veselji i šef prištinske obaveštajne službe Špend Mađuni.
  "Politika" navodi da se Veselji, kao i ostali iz najužeg kruga komande OVK, dovodi u vezu sa zločinima iz izveštaja Dika Martija, počinjenim u logorima na severu Albanije, kao i sa Dreničkom grupom, koju je vodio Tači.

  S druge strane, Mađuni je, prema navodima prištinskih medija, osumnjičen "samo" za curenje informacija, piše beogradski dnevnik, dodajući da on nije bio član OVK, ali da je podneo ostavku posle haškog poziva.

  Pozivom Kadriju Veseljiju sužen je krug oko Hašima Tačija, bivšeg komandanta Dreničke grupe, zvanog "Zmija", ocenjuje "Politika".

  Izvor: Tanjug
   


  PULS NARODA