PRETRAGA

BRNABIĆ: NADAMO SE NASTAVKU DIJALOGA POSLE IZBORA NA KIM

 • b.antic
 • 09/09/2019 16:42
 • Pregleda: 113
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/brnabic:_nadamo_se_nastavku_dijaloga_posle_izbora_na_kim/25075
 • LUKSEMBURG, 09.septembar - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa premijerom Luksembura Gzavijem Betelom izjavila da se nada da će posle izbora na KiM moći da se nastave pregovori o dugoročnom, održivom i kompromisnom rešenju između Beograda i Prištine.

  "Nadam se da ćemo posle izbora imati ljude koji će biti dovoljno hrabri i odgovorni, pre svega prema svojim građanima, i sposobni da razgovaramo o dugoročnom, održivom rešenju. Mi ćemo biti tu", rekla je ona.

  Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara iz Luksemburga, rekla da je Beograd posvećen pronalaženju dugoročnog rešenja sa Prištinom, ali da to mora da bude kompromisno rešenje.

  "Ne može jedna strana da dobije sve, a druga da sve izgubi", rekla je Brnabić.

  Ona je istakla da je Beograd posvećen dijalogu sa Prištinom, uprkos konstantnim provokacijama, te objasnila da je dijalog obustavljen kada je druga strana uvela takse na robu iz Centralne Srbije i BiH.

  "Ako zaustavite promet robe na osnovu nacionalnosti, onda nemamo o čemu da pričamo", rekla je Brnabić.

  Ona navodi da Beograd traži od Prištine da povuče odluku o taksama i da će nakon toga, rado, istog dana nastaviti dijalog.

  Ona je istakla i da druga strana mora da bude posvećena kompromisu jer i sa druge strane stola mora da bude neko ko je spreman da pregovara.

  "Nadam se da ćemo posle izbora imati ljude koji će biti dovoljno hrabri i odgovorni, pre svega prema svojim građanima, i sposobni da razgovaramo o dugoročnom održivom rešenju. Mi ćemo biti tu", rekla je Brnabić.

  Izvor: RTV, Tanjug


  PULS NARODA