PRETRAGA

BOJKOT NASTAVE ZBOG IMENOVANJA VD DIREKTORA

 • 09/06/2015 14:19
 • Pregleda: 3527
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/bojkot_nastave_zbog_imenovanja_vd_direktora/6490
 • NOVO BRDO, 9. jun - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja vlade Srbije, početkom sedmice donelo je rešenje o postavljenju Ranka Ristića za vršioca dužnosti osnovne škole „Miladin Popović“ u Bostanu. Ovakva odluka resornog ministarstva Vlade Srbije naišla je na žestok otpor roditelja i ostalih stanovnika novobrske opštine.

  U ovoj prestižnoj obrzovnoj ustanovi  samo do pre jedne sedmice nastavu je pohađalo preko pedeset osnovaca.  Imenovanje Ranka Ristića za VD direktora naišlo  je na žestok otpor roditelja I u  jednom trenutku nastava je  gotovo prekinuta.    
  Ranka Jovanovića člana Privremenog organa novobrdske opštine iznenadila je ovakva odluka ministarstva prosvete, budući da on nije upoznat sa odlukom  Privremenog organa  za imenovanje VD direktora.
  S druge strane sekretar škole Milorad Stanojević kaže da je sve urađeno po zakonu.
  Međutim,  načelnik Kosovsko- pomoravskog Upravnog okruga Srđan Mitrović smatra da je ovakva odluka resornog ministarstva skandalozna i da je ovo politički izrežirano.
  Načelnik Odeljenja školske uprave u Ranilugu Branislav Zdravković kaže da ne isključuje političku pozadinu oko ovog slučaja, ali smatra da je zakonito postupio.
  Prvi čovek  novobrdske lokalne samouprave Svetislav Ivanović smatra da je ovo pogrešna odluka nadležnih  koja će poizvesti brone posledice.
  S pravom se postavlja pitanje: da li je ovo možda recept za uvođenje stranačkih kadrova na rukovodećim mestima i u ostalim osnovnim i srednjim školama gnjilanskog regiona.
  U međuvremenu,  nastavu u osnovnoj školi Miladin Popović u Bostanu pohađa svega 50 % učenika, dok ostala polovina njih u susednim školama u Makrešu i Prekovcu.
  Meštane Novog Brda najviše zabrinjava to što se ovom problemu ne nazire kraj.
   

   


  Video


  PULS NARODA