PRETRAGA

VUČIĆ: DA SU NEKI HTELI STVARNI PRITISAK, TAKSI NE BI BILO

 • b.antic
 • 07/09/2019 14:09
 • Pregleda: 154
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/_vucic:_da_su_neki_hteli_stvarni_pritisak_taksi_ne_bi_bilo/25053
 • BEOGRAD: 07.septembar - Pitanje Kosova i Metohije je najteže pitanje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da taksi na srspku robu ne bi bilo da su neki hteli da izvrše stvarni pritisak.

  Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara posle policijske vežbe "Povratak 2019" u Nikincima, rekao: "Da su neki hteli pravi i svarni pritisak, tih taksi ne bi ni bilo. To je njihov izbor, njihovo čedo, napravili su kolevku i ljuljali je a sad navodno ne mogu da izvrše bilo kakav uticaj. Siguran sam da mogu i nadam se da hoće u narednom periodu".

  Kada je reč o izborima na Kosovu i Metohiji, rekao je da je bilo pritisaka na mnoge da izađu kako bi uzeli neki glas Srpskoj listi i kako bi se na taj način smanjio uticaj Beograda.

  Vučić ističe da je siguran da će narod na Kosmetu izabrati da glasa za Srpsku listu, "ne zato jer su svi na toj listi idealni", već jer je to jedini način da se opstane, preživi i bori za budućnost.

  Podsetio je kako je bilo sa Republikom Srpskom, Republikom Srpskom Krajinom i istakao da će poštovati svaki srpski glas ali da će se boriti da Srpska lista dobije svaki glas.  

  "Nadam se da će Simić, Rakić, Jevtić i svi zajedno da zapnu i pokušaju da ostvare najbolji rezultat", rekao je predsednik.

  Istakao je da je u albanskim medijima jedina meta napada on i Srpska lista.

  "Dobijam klipinge, nikoga ne napadaju osim mene i Srpske liste. Svi drugi su im divni, dobri i mnogo ih vole", rekao je Vučić.  

  Komentarišući izjavu albanskog političara Envera Hodžaja da ima informacije da bi još desetak zemalja moglo da povuče nezavisnost Kosova, Vučić je rekao da je Hodžaj samo izneo u javnost ono što je on nedavno rekao zapadnim diplomatama.

  "To sam ja rekao pred ambasadorima nekih zapadnih zemalja, pa su mu preneli", rekao je Vučić.

  Na pitanje da li je Srbija, imajući u vidu opstrukciju u istrazi Olivera Ivanovića, zatražila međunarodnu istragu, kazao je da ne vidi čiju bi međunarodnu istragu mogao da traži.

  "Čiju međunarodnu istragu, kada kažu da je to pitanje albanskih vlasti na Kosovu. Mi radimo našu istragu i nastavićemo", objasnio je Vučić.

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ukazao je da se Beograd sa takvim zahtevom obraćao Euleksu, koji predstavlja međunarodnu zajednicu, a koji je rekao da neće da sprovodi međunarodnu istragu, već je to prepušteno albanskim vlastima na Kosovu.

  Izvor: Tanjug.


  PULS NARODA