PRETRAGA

PETKOVIĆ: IZJAVA MELJIZE HARADINAJ STUBLE KRŠENJE SPORAZUMA

 • b.antic
 • 25/11/2020 17:16
 • Pregleda: 47
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/_petkovic:_izjava_meljize_haradinaj_stuble_krsenje_sporazuma/31720
 • BEOGRAD, 25. novembar - Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je izjava ministarke spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Meljize Haradinaj Stuble, manifestacija političkog nasilja i nedvosmisleno kršenje sporazuma Beograda i Prištine kojima se regulišu posete zvaničnika i sloboda kretanja.

  "Takozvana ministarka spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Meljiza Haradinaj danas je još jednom javno razotkrila svoju ambiciju da bude akter destabilizacije prilika u regionu", istakao je Petković.

  Direktor Kancelarije za KiM je ocenio da je njena izjava da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću do daljeg neće biti dozvoljen dolazak na Kosovo i Metohiju  manifestacija političkog nasilja i nedvosmisleno kršenje sporazuma Beograda i Prištine kojima se regulišu posete zvaničnika i sloboda kretanja, kao i svih pravila civilizovanog ponašanja.

  Petković navodi da u atmosferi u kojoj su mržnja i neprijateljstvo prema Srbima i Beogradu dominantna politička ideologija u Prištini nemoguće je efikasno raditi na normalizaciji odnosa.

  Podsećam, ističe dalje Petković, da je Meljiza Haradinaj imala i nepristojne i neumesne komentare tokom trodnevne žalosti za upokojenim patrijarhom Irinejem, i tada nismo reagovali upravo iz poštovanja prema tuzi i bolu našeg naroda, ali njeno neobuzdano ponašanje se više ne može tolerisati.

  On navodi da je zbog ovakvog neodgovornog odnosa Meljize Haradinaj prema budućnosti dijaloga i predsedniku Vučiću, kao glavnom inicijatoru i promoteru procesa pomirenja i normalizacije odnosa u regionu, o njenom najnovijem ispadu informisao relevantne međunarodne instance.

  "Pozivam još jednom predstavnike Albanaca u Prištini da shvate da ne živimo ni u 2000. ni u 2008. godini, i da svoje retrogradne javne nastupe i praksu stalnog opstruiranja procesa normalizacije zamene najzad modernom i konstruktivnom politikom koja će biti od koristi čitavom regionu, ali pre svega Albancima na Kosovu i Metohiji koji i dalje žive kao taoci sopstvenih političkih lidera u nametnutom paralelnom univerzumu", kaže Petković.

  Izvor: Saopštenje


  PULS NARODA