PRETRAGA

IVANOVIĆ ĆE BITI PREBAČEN U KOSOVSKU MITROVICU

 • r.micanovic
 • 11/03/2014 10:06
 • Pregleda: 346
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/_ivanovic_ce_biti_prebacen_u_kosovsku_mitrovicu_/3887
 • PRIŠTINA, 11.mart - Lider Građanske inicijative "SDP" Oliver Ivanović biće prebačen u pritvorsku jedinicu u Kosovsku Mitrovicu, izjavila je Tanjugu portparol Euleksa Dragana Nikolić Solomon.
  Ona je kazala da je sudsko pretresno veće potvrdilo odluku da se Ivanović, koji je u pritvoru u Prištini, prebaci u pritvorsku jedinicu u Mitrovici.
  Ivanović je uhapšen 27. januara, zbog sumnje da je učestvovao u zločinima 1999. i 2000. godine, uključujući i teško ubistvo. On je pre sedam dana stupio u štrajk glađu zahtevajući da bude premešten u pritvorsku jedinicu u Mitrovici.
  U pritvorskoj jedinici u Prištini Ivanović je, kako je potvrdila njegova supruga Milena, od subote bio u izolaciji.
  "Posetila sam Olivera u pritvorskoj jedinici u Prištini. Ovo je sedmi dan kako štrajkuje glađu. Njegovo zdravstveno stanje je danas bilo jako loše", kazala je ona.
  Prema njenim rečima, Oliver Ivanović je smršao skoro devet kilograma u proteklih sedam dana. Ono što je najgore, ukazala je supruga, jeste da se Oliver Ivanović od subote nalazi u izolaciji.
  Vlada Srbije dala je garancije za Ivanovića da se brani sa slobode, ali Euleks ih nije uzeo u obzir i produžio mu je pritvor na dva meseca. Izvor: Tanjug


  PULS NARODA