PRETRAGA

EK: KOSOVO JE U TEŠKOJ POLITIČKOJ SITUACIJI

 • r.micanovic
 • 26/03/2020 11:22
 • Pregleda: 75
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/_ek:_kosovo_je_u_teskoj_politickoj_situaciji/27742
 • BRISEL, 26. mart - Evropska unija je danas ocenila da je glasanje Skupštine Kosova o poverenju Vladi dovelo Kosovo u tešku političku situaciju i to u trenutku neviđene krize izazvane izbijanjem korona virusa.

  "Kosovu je potrebna stabilnost i usmeravanje svih napora za borbu protiv koronavirusne krize i zaštitu zdravlja ljudi", kaže portparolka Evropske komisije Ana Pisonero.

  Pisnonero je u izjavi za Tanjug, povodom izglasavanja nepoverenja Vladi u Prištini, poručila da svi politički lideri na Kosovu u ovoj situaciji moraju da postupaju odgovorno i u interesu naroda Kosova.

  "Ovo uključuje preduzimanje svih potrebnih mera za upravljanje pandemijom i njenim uticajem na život ljudi, društvo i ekonomiju", navodi portparolka Komsije.

  U Evropskoj komisiji napominju da koraci koji dolaze nakon jučerašnjeg glasanja u kosovskom Parlamentu moraju da budu u skladu sa kosovskim ustavom.

  Većinom glasova u kosovskom parlamentu izglasano je nepoverenje vladi Aljbina Kurtija, koji će od danas zvanično biti vršilac dužnosti premijera.

  Za pad Kurtijeve vlade sinoć su glasala 82 poslanika, 32 je bilo protiv i dva uzdržana.
  Izvor: Tanjug


  PULS NARODA