PRETRAGA

BRITANIJA UPOZORAVA NAVIJAČE: OPREZ ZBOG TERORISTIČKIH NAPADA

 • b.antic
 • 09/11/2019 10:27
 • Pregleda: 140
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/_britanija_upozorava_navijace:_oprez_zbog_teroristickih_napada/25836
 • LONDON, 09.novembar - Vlada Velike Britanije izdala je upozorenje svojim građanima, koji planiraju da putuju u Prištinu, na fudbalsku utakmicu između Kosova i Engleske u kojem upozorava svoje navijače da budu oprezni zbog mogućih terorističkih napada, te da ne putuju u severne kosovske opštine, prenosi Insajderi.

  „Postoji mogućnost da teroristi izvrše napade na Kosovu. Napadi mogu biti neselektivni, uključujući mesta koja posećuju stranci, velika javna okupljanja i kulturne događaje. Teroristi mogu da napadnu verska mesta, uključujući crkve”, navodi se u obaveštenju britanske vlade.
  Takođe se upozorava i da na Kosovu još uvek postoje neeksplodirana sredstva .
  Navijačima se takođe savetuje da ne putuju u severne kosovske opštine: Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i severni deo Mitrovice.

  „ Budite oprezni i izbegavajte javna okupljanja, posebno oko područja Mosta koji deli Mitrovicu na sever i jug “, kaže se u obaveštenju.
  Pored telefonskih brojeva za hitne slučajeve na Kosovu, obaveštenje sadrži i adresu najbliže britanske ambasade na Kosovu, gde engleski navijači mogu u hitnim slučajevima pozvati pomoć.

  Utakmica u okviru kvalifikacija za EURO 2020. igra se 17. novembra na stadionu "Fadilj Vokri" u Prištini.

  Izvor: Kosovo Online
   


  PULS NARODA